(ВІДЕО) Прикордонники бригади Гвардії наступу «Сталевий кордон» «затрофеїли» понад 10 ворожих FPV-дронів

НАЗАД
06 сiчня 2024 13:48

Прикордонники бригади Гвардії Наступу «Сталевий Кордон» продовжують ефективно протидіяти ворожим БПЛА, зокрема розвідувальним та FPV-дронам.

Протягом тижня, бійці одного з підрозділів 15 мобільного прикордонного загону посадили та «затрофеїли» понад 10 ворожих FPV-дронів, якими окупанти намагались атакували передові позиції наших підрозділів. І це лише ті дрони, які вдалося забрати після падіння. Значна частина літальних апаратів була знищена у повітрі або впала на ворожу територію.

Така ефективність боротьби з ворожими БПЛА досягнута за рахунок побудови ешелонованої системи виявлення та знешкодження безпілотників, їх ефективно «приземляють» за допомогою застосування антидронових рушниць та інших засобів радіоелектронної боротьби.

Потрапивши до рук наших фахівців, ворожі «пташки» проходять ремонт, тестування та перепрограмування. Згодом оператори БПЛА повертають дрони їхнім попереднім власникам у вигляді смертельних подарунків з вибухівкою.

З урахуванням насиченості різноманітних безпілотних літальних засобів на передовій, протидія БПЛА є одним з головних пріоритетів прикордонників під час щоденної роботи. Ця діяльність рятує життя наших воїнів та не дозволяє ворогові наносити вогневе ураження по техніці та позиціях Сил оборони України.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси